top of page

Proč bublá odpad

Důvodů proč bublá odpad, může být několik, nikdy to však neznačí nic dobrého. První důvod a ten prakticky nejhorší je špatné konstrukční řešení odpadových trubek. Pokud voda bublá hlavně při silném vypouštění (během něj), je tento důvod hodně pravděpodobný. Typicky se jedná o odpadovou trubku, která má příliš malý spád, případně ještě malý průměr. Zde je řešení jediné, výměna trubky a její případné větší svažování (pokud je to možné).


Proč bublá odpad
Proč bublá odpad


Druhým důvodem je zanesení přepadu odtoku z vany, umyvadla nebo dřezu. Pokud se tak stane, dochází zpravidla k bublání po odtečení vody. I když je přepad třeba jen částečně zanesený, omezuje to vstup vzduchu do výlevky. Řešením je vyčištění přepadu. Lze také instalovat tzv. přivzdušňovací hlavici přímo na odpadové potrubí. To ale pouze za předpokladu, že bublaní slyšíte takříkajíc odjakživa. Jinak bude problém v zanesení.


Třetím důvodem je ucpané odpadní potrubí. Záslepka brání odpouštění vody z odpadních trubek a voda v nich pak prakticky kloktá a upouští bubliny. V tuto chvíli je nejlepší přejít k profesionálnímu čištění odpadů.

bottom of page