top of page

Revize odpadů kamerou

Revize odpadů nebo kanalizace inspekční kamerou je účinný způsob, jak si ověřit stav potrubí. Pomocí této technologie dokážeme spolehlivě odhalit popraskané nebo dokonce zborcené potrubí, příčinu průsaků, zjistit důvod ucpání, netěsnosti ve spojích nebo obecně celkový stav.


Monitoring kanalizace

Pro revizi a monitoring odpadů kamerou využíváme několik pomocníků. Jednodušším z nich je takzvaná šoupací kamera. Tu si můžete přestavit jako malou kamerku, která je připevněna na klubku přenosového kabelu. S její pomocí se dokážeme podívat až do vzdálenosti 70 metrů v potrubí. Kamera je otočná ve 360 stupních, proto jí neunikne žádné místo v potrubí. Její velkou výhodou je také tykadlo, které ji dokáže nasměrovat i do různě zalomených odboček, kam se obyčejné inspekční přístroje nedostanou. S nejrůznějšími inspekčními kamera se můžete setkat v mnoha oborech. Naše je však unikátní délkou klubka, obyčejné inspekční kamery se dostanou zpravidla do vzdálenosti jednotek metrů. Celý průběh monitorování lze zaznamenávat na paměťové zařízení, případně i pořizovat fotografie ve vysokém rozlišení. Hlava kamery i vodicí kabel jsou vodotěsné, proto ji lze použít i ve vlhkém prostředí. Obraz se přenáší na monitor ve vysoké kvalitě. Objektiv kamery je ze safírového skla, proto vydrží kamera opravdu mnoho. Díky stabilizaci obrazu zachytí každý detail.



Inspekční kamera

Pro kratší vzdálenosti využíváme již zmiňovanou endoskopickou kameru. Její výhodou je velice rychlé zavedení. Obraz, který se přenáší na monitor, je ve velmi dobré kvalitě. Její dosah je však poměrně krátký a tak se hodí spíše pro odhalování defektů nedaleko od možnosti vstupu do potrubí. Pro rozpoznávání detailů jsou tyto kamery vybaveny digitálním zoomem. Samozřejmostí je přísvit led světlem. Tato kamera je vhodná nejenom pro inspekci potrubí, ale je hojně využívaná také ve stavebnictví pro nahlížení do rozvodných skříní nebo dutin ve stěnách. Často ji také využívají automechanici při opravách motorů, kdy s její pomocí nemusí rozebírat celý motor, ale případnou závadu odhalí zevnitř právě pomocí kamery.




Kamera do odpadů

Pro odhalování defektů v kanalizaci ve velkých vzdálenostech používáme samochodnou pojezdovou kameru s dojezdem až 200 metrů. Ta je opět vybavena otočnou hlavou s 360 stupňovým uhlem otáčení. Tato kamera má noční vidění a také množnost silného přisvícení při velkých průměrech potrubí. Pro její ovládání využíváme takzvaný monitorovací vůz, který je vybavený moderní technikou a potřebnými komponenty pro kameru, díky nimž se kamera dokáže prokousat až do neuvěřitelných vzdáleností. Samozřejmostí je opět možnost nahrání záznamu z monitoringu, případně pořízení fotografií ve vysokém rozlišení. Kamera má také vysílač, který se na povrchu spojí s lokátorem. Pomocí této technologie dokážeme naprosto přesně trasovat kanalizaci nebo jiné potrubí. Případně přesně určit, kde se skrývá hledané místo na povrchu. To je obrovská výhoda pro případné výkopové práce, výkop se provádí přesně v místě, kde je to potřeba.



Pokud při průzkumu potrubí narazíme na jakékoliv poškození, jsme velmi rychle schopni místo opravit bezvýkopovou technologií, případně zahájit výkopové práce.






bottom of page